به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجتالاسلام عجمی در نشست علمی با محوریت «تربیت توحیدی در مکتب امام خمینی(ره)» به تحلیل و تشریح ابعاد مختلف نظام فکری امام خمینی(ره) پرداخت و بر اهمیت عملیاتی کردن این نظام در جامعه معاصر تاکید نمود.
وی با اشاره به دو مسئله کلیدی در هر نظام فکری، گفت: هر نظام فکری برای دستیابی به موفقیت، نیازمند ترسیم قلهها و اهداف کلی و همچنین تعیین مسیرهای رسیدن به این اهداف است، امام خمینی(ره) در آثار خود، نهتنها به تبیین قلههای اخلاقی و عرفانی پرداختهاند، بلکه مسیر تربیت را به عنوان راهی برای دستیابی به این قلهها بهخوبی شرح دادهاند.
استاد حوزه علمیه خراسان چهار مؤلفه اصلی نظام فکری امام خمینی(ره) «نگاه جهادی»، «ولایتمداری»، «نگاه جریانی و تشکیلاتی» و «عملیاتی بودن تفکر» برشمرد و افزود: این مولفهها را میتوان تحت عنوان جامعتری به نام «توحید محوری» دستهبندی کرد، چراکه همه آنها در راستای تحقق حقیقت توحید در زندگی فردی و اجتماعی انسانها هستند. امام خمینی(ره) در همه موقعیتها بر اهمیت توحید تاکید داشتند و این نگاه توحیدی همواره در مرکز توجه ایشان بود.
وی به اهمیت ویژه تربیت توحیدی در نظام فکری و تربیتی امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: در این نظام، تربیت توحیدی صرفاً یکی از بخشهای تربیت نیست، بلکه یک ساحت جامع و فراگیر است که تمامی ابعاد تربیتی از قبیل سیاسی، اخلاقی، اقتصادی، عبادی و اجتماعی را پوشش میدهد. این نگاه جامع به تربیت توحیدی، امکان ایجاد رابطهای عمیق و معنادار با حقیقت توحیدی را فراهم میسازد.
حجتالاسلام عجمی به بررسی مقایسهای بین رویکرد توحیدی و انسانمدار پرداخت و اظهار داشت: نگاه انسانمدار در تربیت، تمامی ابعاد تربیتی را با محوریت انسان و زندگی دنیایی تعریف میکند. اگرچه تلاشهای بسیاری در این زمینه شده است، اما به دلیل فقدان نگرش توحیدی، نتایج آنها در حد انتظارها نبوده است. بالعکس، اگر این تلاشها در راستای نگرش توحیدی تنظیم شوند، نتایج فوقالعادهای به همراه خواهند داشت.
نظر شما